Autožiarovky Philips WhiteVision

Philips sa radí medzi top výrobcov už roky a každý rok nás prekvapí novým typom autožiaroviek. Philips WhiteVision je už na trhu viac ako 3 roky a za toto obdobie si získal nespočetne spokojných užívateľov.

Xenónový efekt

Každý výrobca autožiaroviek sa snaží ponúknuť svojim zákazníkom radu autožiaroviek s farebným odtieňom minimálne 4300K. A inak to nie je ani pri Philips WhiteVision. Ostré biele svetlo s farebným odtieňom 4300K poskytuje na nočnej ceste výborný kontrast a ostrosť.

Poznáte ten pocit keď prechádzate cez les alebo popri kukuričnom poli a premýšlate z ktorej strany môže prísť nebezpečenstvo. S Philips WhiteVision je viditeľnosť cesty zvýšená oproti klasickým autožiarovkám.  

1

Svietivosť

Okrem xenónového efektu sa Philips WhiteVison môžu pochváliť aj výbornou svietivosťou. V porovnaní s Philips X-tremeVision je výška lumenov rovnaká. Pre porovnanie pripájam tabuľku :

 

Autožiarovky

Lumen (lm)

Philips WhiteVision

1500 lm ± 10%

Philips X-tremeVision

1650lm ± 10%

Osram Night Breaker Unlimited

1350 lm ± 10%

Osram Night Breaker Laser

1650lm ± 10%

 

Životnosť

Najkratšiu životnosť majú autožiarovky H7. Životnosť autožiarovky závisí od viacerých faktorov a nielen od typu. Napr. ak máte v aute automatické zapínanie svetiel pri štarte vlákno niekedy nevydrží počiatočné napätie. Ďalším faktorom je napr. cesta po ktorej cestujete, ak je na ceste viac nerovností vlákno sa môže ľahšie pretrhnúť. A nakoniec je to počasie, preto sa väčšinou žiarovky vypaľujú keď prší alebo je vlhko.

Philips WhiteVision má od výrobcu udaných 450 hodín svietivosti. Na automobile Škoda Fabia rv 2015 vo verzii H4 nám autožiarovky vydržali cca 4 mesiace (mesačne odjazdených 4000km, obdobie november až február). Čo pri počte kilometrov a počasiu je výborný výsledok.

Pár slov na záver

Philips WhiteVision je určite výbornou voľbou pre každého kto potrebuje belšie svetlo a zvýšenú svietivosť. S osobnej skúsenosti môžem povedať, že Philips WhiteVision bola jedna z najlepších autožiaroviek, ktoré mi prešli rukami.