Osram Night Breaker Laser

Privítajte novú radu autožiaroviek Osram NightBreaker Laser. Aký rozdiel je oproti Osram NightBreaker Unlimited? Poďme sa na to pozrieť, súboj môže začať.


 

Pre porovnanie som vytvorili nasledujúcu tabuľku :

  Osram NightBreaker Unlimited  Osram NightBreaker Laser
Zmes plynu Zmes xenón a halogén Čistý xenón
Svietivosť (%) Až 110%  oproti klasickej žiarovke  Až 130%  oproti klasickej žiarovke
Dĺžka lúča  Až 35m oproti klasickej žiarovke Až 40m oproti klasickej žiarovke



Zmes plynu
Osram Night Breaker Unlimited je žiarovka so zvýšenou svietivosťou, zvýšenie svietivosti zabezpečuje zmes xenónového a halogénového plynu. Na rozdiel od Osram Night Breaker Laser, kde zmes je čisto xenónová. Čo v konečnom dôsledku znamená viac svetla na ceste, belšie svetlo.

Osram Night Breaker Laser je schválená do verejnej premávky.


Svietivosť
Zvýšenie svietivosti o 20% je výrazný krok k bezpečnejšej jazde. Po odskúšaní jazdy v noci musím povedať, že dĺžka a šírka svetelného lúča je úžasná. Jediné porovnateľné autožiarovky sú Philips WhiteVision.
Vzhľad žiarovky
Ako pri modeli Osram Night Breaker Unlimited, tak aj pri Osram Night Breaker Laser môžeme očakávať zmeny v dizajne žiarovky. Ako prvé si určite všimnete zaujímavý dizajn žiarovky, ktorá pôsobí výrazne už vo svetle aj bez zapnutých svetlometov.   




Super, ale ktorú?
Po hodinách nočnej jazdy odporúčam novú Osram Night Breaker Laser. Je to výborná investícia pre vodičov, ktorý dbajú na bezpečnosť a požadujú maximálnu viditeľnosť na ceste.  Jediná nevýhoda je, že žiarovky sa zatiaľ distribujujú vo verzií H7 a H4. Na ostatné typy si budeme musieť ešte chvíľku počkať.  

725503_NIGHT_BREAKER_LASER